SALÇA
Salça Tiplerimiz:
- Cold Break (Soğuk İşlem) 28/30%, 36/38%
- Hot Break (Sıcak İşlem) 28/30%, 30/32%
Paketleme:
Üretilen salçalar Varillerde veya BINS ambalajlarda (Goodpack) paketlenir.
ASEPTİK DOĞRANMIŞ DOMATES
Aseptik Küp Doğranmış Domates (Diced Tomato) üretiminde tarladan hasat edilmiş olan sağlıklı domatesler öncelikle ham madde kontrol istasyonunda kontrol edilir ve istenilen özelliklere sahip olanlar işletmeye kabul edilir. Uygun olarak kabulü yapılan domatesler sırayla domates indirme havuzlarına alınır ve sonrasında yıkama operasyonlarından geçirilir. Yıkama operasyonundan geçtikten sonra, öncelikle kalibre edilerek küçükler ayrılıp, sadece uygun ebatta olanlar üretim hattına beslenir. Ardından optik ayıklama makinalarından geçirilerek rengine göre ayıklanır ve sadece tam kırmızı olanların proses hattına beslenmesi sağlanır. Daha sonra kabuk soyma ünitelerinde kabukları soyulur, istenilen ölçülerde küp şeklinde kesilir, önceden hazırlanan püre ile karıştırılarak küp domates üretimi gerçekleştirilir. Sonrasında aynı salça üretiminde olduğu gibi elde edilen doğranmış küp domates, aseptik dolum ünitelerine beslenir ve burada sırasıyla sterilize edilip, soğutulduktan sonra aseptik şartlarda dolumu gerçekleştirilir.
TENEKE KUTUDA
DOĞRANMIŞ DOMATES
DOĞRANMIŞ DOMATES
ÜRÜN TİPLERİ
- Aseptik Küp Doğranmış Domates (Diced Tomato) (Kesim Boyutu: 3/8” – ½” – 5/8” – ¾”)
- A-9 Teneke Kutu Küp Doğranmış Domates (Diced Tomato) (Kesim Boyutu: 3/8” – ½” – 5/8” – ¾”)
- A-10 Teneke Kutu Küp Doğranmış Domates (Diced Tomato) (Kesim Boyutu: 3/8” – ½” – 5/8” – ¾”)
- A-12 Teneke Kutu Küp Doğranmış Domates (Diced Tomato) (Kesim Boyutu: 3/8” – ½” – 5/8” – ¾”)
- A-9 Teneke Kutu Soyulmuş Bütün Domates (Peeled Tomato) (Kesim Boyutu: 3/8” – ½” – 5/8” – ¾”)
- A-10 Teneke Kutu Soyulmuş Bütün Domates (Peeled Tomato) (Kesim Boyutu: 3/8” – ½” – 5/8” – ¾”)
- A-12 Teneke Kutu Soyulmuş Bütün Domates (Peeled Tomato) (Kesim Boyutu: 3/8” – ½” – 5/8” – ¾”)
DOMATES SUYU KONSANTRESİ
Domatesin aslında bir meyve olduğunu ilk kez duyduklarında herkes şaşırır. Aslında içindeki tohumlarla bir meyve olarak sınıflandırılır (Bakınız: http://en.wikipedia.org/wiki/Tomato ). Bununla birlikte, domatesin portakal, elma, şeftali, armut, kayısı, mango, ananas, kiraz ve diğer meyvelerin yanı sıra meyve suyu rafında yan yana satıldığını düşündüğünüzde, bu daha mantıklıdır.
Başlangıçta domates suyu konsantresi (veya daha yaygın olarak bilinen salça) ketçap ve sos üreticileri tarafından daha fazla kullanıldı ve ketçap/sos üreticileri bu ürünler için kalitenin ana belirleyicileri olarak öncelikle viskozite ve daha sonra renge odaklandılar. Ancak salçanın kullanım alanları genişledikçe özellikle domates suyu üretimleri için kalite parametrelerine asitlik, tat, aroma da önem kazandı. Özellikle karışım meyve sularına yüksek kaliteli domates suyu eklemek isteyenlerin asitlik, renk ve viskozite değerlerini belirlemesi gereklidir.
Merko, Türkiye’nin Güney Marmara ve Ege Bölgesinde yetiştirilen yüksek kaliteli domatesleri kullanarak hem domates suyu hem de ketçap ve sos üretimleri için mükemmel kalitede salça üretimleri gerçekleştirmektedir. Bunun için sezonun en iyi zamanında hasat edilen olgun domatesler kullanılmaktadır. Bu sayede istenilen asitlik, viskozite ve renk değerleri sağlanabilmektedir.